lördag, juni 30, 2007

Jönköping

Satte mig på morgonkvisten och la iordning ljud i Tyrosen inför kvällens bröllopsgig. La extra tid för att få till Whitney's "I wanna dance with somebody"...inklusive TR808-cowbellen i början...hehe.

Åkte sedan iväg - skulle vara i Habo vid 13 och repa inför vigseln. Skulle kompa en SÄCKPIPA! Jag riggade nere vid mixplats...för säckpipan lät så starkt... :-)

Hade blivit varnad att den stämmer i 470hz...så jag kollade så att det skulle funka med Tyrosen.


Det flöt på smidigt...och när det som utgångsmarsch kom fram 4 säckpipor till blev det ju nästan humor - men pampigt..!
















Kompade sedan några valser som allsång under middagen. Sen var det vals och jazz före tårtan.








Typ vid midnatt så körde vi då låtarna som jag plankat...alla hade kollat in - så det flöt på jättebra. Kul att spela när ljuden redan var förberedda..! Uj vad Tyrosen är allround. (Mycket riktigt uppskattade bruden cowbellen i introt på "I wanna dance with somebody"...kul)

fredag, juni 29, 2007

Day off

Plankade klart de 4 sista låtarna inför bröllopet i morse...

Skönt att få en day off. Har varit å sett "Die hard 4.0". Jä.

torsdag, juni 28, 2007

Idag har vi repat ihop komp+blås. Nu e det färdig-repat!

(Skjutsade familjen till Småland i morse...så jag e helt slut nu...)

Wanna be starting something

Plankade just Michael Jacksons "Wanna be starting something" - det var det VÄRSTA vad lång den var. Samma sak hela tiden - fast ändå inte.

Det är inför ett bröllopsgig på lördag...jag fixar noter på 15 låtar som vi ska spela - utan att repa. Det ska bli kul...men det tar väldigt mycket tid att skriva noter denna vecka - när jag egentligen skulle vilja förbereda sounds till företagsgigget...men det ordnar sig.

onsdag, juni 27, 2007

Diverse-dag

Inledde dagen med att prova ut en Smoking...det är nämligen dresscode på söndag. Kors i taket - jag hittade en som passade. Jä.

Kopierade sedan upp ytterligare några komp-stämmor på tryckeriet.

Efter detta hade jag ett lunch-möte inför ett gig senare i höst. Skönt att få reda på upplägg i god tid... :-)

Sen har vi nu repat några timmar till inför söndagen. Tjo.

tisdag, juni 26, 2007

Rep

Idag har vi börjat repa för en gigantisk middag som ska vara på Svenska mässan på söndag. Många låtar att sätta - men allt flyter på grymt. Vi e två keyboardister - så det är jätteskönt att kunna fokusera mest på en sak per låt - i mitt fall piano eller orgel. Jä.

Morgonkopiering

Pratade med tryckeriet - som ligger i källaren av vårt hus - redan vid 07:15. Nu är 27 kompskisser mailade till dom...så printar dom 6 ex av varje. Stort. Smidigt. Glädje.

Nattsession

Kul! Nu har vi lagt 2 nya grunder och spelat om några tonarter till julskivan som är under produktion. Vi spelade in i Kungsladugård 23:30-03:30...hehe. Jag spelade på ett CP-300 med Ivory i datorn. Jä.

måndag, juni 25, 2007

Skrivardag

Började med att arra 2 låtar för 4blås inför ett företagsgig på söndag.

Sen plankade jag på 2 jul-låtar som vi ska lägga grunder på inatt(!)...basisten ska på Justin...så vi spelar in efter den konserten... :-)

Nu har jag suttit några timmar med kompskisser till ett bröllop på lördag. Många sköna R'nB-låtar med samma groove genom hela låten. Smidigt...men destå viktigare att vara noggrann...så groovet blir "rätt"... :-)

Har idag också mailat iväg en midi-fil med mitt stråkarr på en Sonya Aldén-låt som hon ska sjunga med Wells. Stort att mitt arr kommer att spelas av hans maffiga orkester.

Jaja - nu e det off till en studio i Kungsladugård..!

söndag, juni 24, 2007

Jä. ICA Maxi har full täckning. HeHe.

Never give up - never surrender.

Började ringa runt till konditorier och bagerier på Midsommarafton för att beställa 2 stora princess-tårtor till Max dop på söndagen...men alla sa bara att det var stängt fr.o.m nu tills på måndag.

Kris-planen blev (eftersom ALLT är stängt på Midsommardagen) att jag skulle åka runt nu på söndagmorgonen och köpa alla små princess-tårtor jag kunde hitta på diverse ställen. Dahls öppnar t.ex 10:00.

Som ett sista ryck ringde jag till några bagerier nu vid 07:15 på morgonen för att få tag i en människa som skulle säga "Javisst - jag står och bakar princess-tårtor just nu - vart ska dom levereras..?" :-) - men inget napp. Hittade bara en telefonsvarare på Dahls bageri som sa att de inte bakade tårtor till söndagar...suck.

Ringde nu till ICA Maxi på Mölndalsvägen för att kolla om dom har några små kris-Princess-tårtor kvar efter helgen. Då kom jag fram till en tjej som sa: "Jag har inte hunnit baka princesstårtorna än - när behöver du dom". Hahahaha. Wow. Precis när jag gett upp hamnade jag alltså hos "rätt" människa. Nu kan jag åka till ICA Maxi kl 11:00 och hämta 3 st 10-bitars. Glädje.

lördag, juni 23, 2007

Kvällsinsats

Plankade "Vad det är bra att jag har dig" ur Nils Karlsson Pyssling nu på kvällen. Den ska vara allsång på Max dop imorgon. NU e allt klart...utom tårt-problemet. Vi har inte beställt Princess-tårtor...och det är väldigt mycket helgdagar just nu...ajajaj.

Eftertext-hallåor

Wow. De som börjar prata i TV:n direkt när en film e slut är så FRUKTANSVÄRT okänsliga. Om en film slutar känslosamt så är ju musiken i eftertexterna en DEL av filmen. Nu när "Oh brother, where art thou" slutade t.ex. Wow. Otäckt ;-)

Skönt användningsområde

Har under midsommarhelgen använt mobiltelefonerna som barnvakt...jag har "Telenor fast pris" - så vi ringer upp en annan mobil och lägger den med högtalartelefon på...så hör man om Max vaknar. Jä.

Midsommarafton

Inledde dagen med att modifiera Reklam-pitchen lite och levererade den i två längder.

Klädde sedan gran och dansade som grodor på farsans lantställe.

På väg därifrån såg vi att det var bil-kö HELA vägen från Statoil i Stenungsund till Statoil i Spekeröd. Wow. Oj vad folk vill åka på Tjörn-bron. Dom borde fimpa rödljusen på Tjörn-sidan såna här dagar. Skulle tro att det är dom som skapar dessa köer. Tur att vi körde åt andra hållet.

Fick även uppleva en av mina standard-hangups: Öppettider; Coop i Bäckebol är öppet "Alla dagar 8-22". ICKE. Just de dagar som man vill att de ska vara öppet så stänger de tidigare. 16 idag t.ex. Looosers.




Jaja...efter en skön sommar-middag avslutade jag nu midsommarnatten med att arra "A child is born" för stråk-trio inför Max dop på söndag. Den kommer att bli jättefin med den svenska texten "Somna mitt barn".

torsdag, juni 21, 2007

Reklam-glädje

Hämtade en kompis på flyget nu i eftermiddag. Efter att ha käkat så satte vi oss och skissade ihop en funkig jingel för en reklam-pitch till ett stort företag. Vi gjorde alltihop här hemma. Kompisen hade med en Micro-Korg...så den fick vara bas och arpeggio och en hel del fonky. Vi la även en live-bas som fick wah-filter på sig...Jä. Nu e det bara vänta å se om den kommer till användning...

Avslutade kvällen på Incontro. Där var det HELT tomt. Hehe. Folk laddar verkligen för Midsommar.

Arr-genomgång

Har idag gått igenom låtlistan inför ett företagsgig nästa vecka...och skrivit ned de låtar jag har arr-ansvar för. Pratade även med blås-arraren och stämde av lite. Sammanställde mina pdf:er i en ZIP-fil och mailade ut. Skönt att ha det klart före midsommar.

onsdag, juni 20, 2007

Det här är ju HELT out.

När jag installerade Ivory i min studiodator krävdes det 40GB (gigabyte) diskutrymme. Jag tankade in 10 st DVD-skivor.

Nu laddade jag ned ett program på 21MB och 2 pianosamplingar. Den ena på 40MB och den andra på 48MB. (Obs MEGAbyte.) Wow.

http://www.truepianos.com

Wow.

Diamond-pianot låter SVIN-bra...och tar "ingen processorkraft" (jämfört med Ivory). Dessutom är det 39.9GB (gigabyte!) mindre!!!

Vad säga.

Just nu kör jag det på min iMac hemma. Jättefeeling att spela på det fast jag har en kass midi-klaviatur. Can't wait till jag sätter mig och jobbar med det i studion - och får jämföra med Ivory i produktion.

Spelade in några takter - så här låter det:
http://hem.bredband.net/mattby/truepianos.mp3

Vad kostar det? 1300:- !!! :-)

tisdag, juni 19, 2007

Inspelningstekniker!

Idag har jag jobbat som inspelningstekniker. Wow. Det var en ny upplevelse att jobba med en låt som man varken arrat eller spelar på. Det blir liksom en annorlunda känsla att möta musiker ur denna synvinkel. Först la vi grunder...och sen spelade jag även in flöjt/barytonsax och leadsången. Effektivt!

Vi provade ett nytt softwarepiano som en kille i samma studiokorridor varit med och utveckat:

www.truepianos.com

Låter grymt. Ska bli kul att testa. Återkommer med intryck..! :-)

söndag, juni 17, 2007

Telenor-sammanbrott

Wow. Idag upptäckte jag att något var fel med min telefon igår. En kompis hänvisade till ett sms som jag inte fått. Jag slog av telefonen och slog på den igen. Då kom det 21 SMS och 3 MMS. Wow. Jaja. Förlåt alla som jag inte svarade under gårdagen. Wow.

Festgig

Har spelat på en 50-års-fest i Club Avancez lokaler på Chalmers ikväll. Spelade mingelpiano i en timme först...sen spelade jag till några allsånger.

Hade tänkt att ta med mig Tyrosen...men precis innan jag åkte hemifrån så fick jag reda på att det stod ett piano på plats...gött.

Pianot hade dock 3 centralt belägna defekta toner. A och Bb under middle-C var helt tysta...samt Ab i första oktaven. Kul.

Jaja. Gooo fest!


(Fick reda på att Hasse och Tages "Öl" stod i allsångshäftet? SMSade några vänner med bred viskunskap och bad dem sjunga in sången på min telefonsvarare (Jag har nämligen ingen aning om hur den går). Perra sjöng in den - och jag hörde att låten förmodligen hette "Ett glas öl". En Google-sökning visade då att låten original hette "Round the Back of the Arches". Jag köpte originalversionen på iTunes - och hittade där även en version av "Ett glas öl" med Freddie Wadling. Plankade en symbios av dessa versioner och tog med mig till festen...men vi sjöng aldrig låten..:-)

lördag, juni 16, 2007

Vigselgig

Riggade upp Tyros och Stagepass-högtalarna. En riktig Yamaha-fest alltså. Kompade 4 låtar:

Endless love
I swear
För att du vill
Kärleken är evig(!)

Det blev kanon. Kul med Tyros-komp. Inte autokomp...utan piano/rhodes/pad+trumkomp...och en splittad bas ibland.

Ja, må jag leva

fredag, juni 15, 2007

Skivreleaser

Hittade några skivor som jag e med på som releasas nu i slutet av juni:

Bosson: Här har jag arrat och spelat in balladen "What a day". Låten bygger på piano och stråk. Kul. E med och spelar piano på "Rain in December" också.

Vi spelade in stråket i samband med att Max skulle födas:


Magnus Carlsson: Bingolotto-ballad-versionen av "Live forever" skulle vara med på skivan - så vi spelade in en studioversion för ett par veckor sen.


Skrev inte så mycket i bloggen om denna inspelning:





Remission: Detta rockband har jag lagt alla keyboards till.



Här är mina bouncear från inspelningen:








Anders Johansson: Singeln Alone är inspelad med riktigt flygel...och med livestråk i min studio. Kanonversion tycker jag!

Den här låten spelade vi in redan i december:

Stråkredigeringsdag

Har suttit i studion 11-16 och redigerat/mixat/bounceat stråk. Kul. Nu e discolåten klar. Jä.

Plötslig stråkinspelning

Fick en slask från en producent att lägga stråk på igår. Började planera de närmaste dagarna...och insåg att det var idag eller imorgon som gällde för inspelning...hehe...så - nu ikväll la vi discostråk...jä.

torsdag, juni 14, 2007

Vigselnotsammanställning

Ska repa nu kl 10 inför en vigsel på lördag....så jag samlade raskt ihop noterna:

En not köpte jag från www.Notpoolen.com...och resten hade jag. Scannade en gammal kompskiss på "Endless love". Grymt.

onsdag, juni 13, 2007

En onsdag

Idag har jag mest varit familjefar...men hann med ett "arr-möte" inför ett företagsgig senare i sommar. Skönt att reda ut vem som skriver vad. Jä.

tisdag, juni 12, 2007

Samskolans avslutning

Var på plats redan vid 07:30...och gick direkt fram till scenkanten för att ta mitt årliga kort på taket. Har spelat på Samskolans avslutning på Göteborgsoperan 7 år på raken nu...och det är alltid lika kul att nynna "Close encounter of the 3:d kind" när man yrvaket tittar i taket..! ;-)


Först spelade vi ett genomdrag på hela programmet. Det kändes safe. Nytt för i år var att vi skulle ha ridå i början. Det är nåt visst med en stängd ridå...när man hör publiken utanför.





När gigget startade och vi började med Uno Svenningssons "Vågorna" - i år med ridåöppning - så var det som vanligt gåshud. Fullsatt Göteborgsopera och studenterna skriker ut sin glädje (eller berusning). Pampigt.

Det var Alar Randsalus pensioneringsdag idag också...så hyllningarna var många. Kul när han kom fram på den avslutande låten "Välkommen åter" och slog det avslutande rittet..! :-) Han avslutade sin rektorsgärning som dirigent..! ;-)

Varmt som vanligt denna vecka i Göteborg...här är studenterna på väg ut från operan...

måndag, juni 11, 2007

Eftermiddagsstråk

La livestråk på en barn-vis-platta nu på eftermiddagen. Vi testade ADK-mikar...och de hade fin värme och "dyr" diskant...och det är ju bra... :-)

Nu åkte just stråkmusikerna hem...men jag sitter kvar och redigerar ikväll...så e det klart sen. Tjo.
Måndagsmorgonen inleddes med rep på Samskolan 9-11. Nu e det färdigrepat...imorrn e det avslutning på Operan. Stort.

Nattläggning

Satte mig i studion vid 21 på söndagskvällen och la keys till en slick inspelning. Det blev ett piano, en pad och lite harpa. Sitter och väntar på att det ska ladda upp på servern nu innan jag kan åka hem och sova...

söndag, juni 10, 2007

Special message to my mom:

Nu har jag köpt dom. Tack.

lördag, juni 09, 2007

Vigsel

Spelade på vigsel i Tyska kyrkan på lördagseftermiddagen. Depeche mode's "Somebody". 30 grader varmt ute...och Ostindiefararen la till precis när jag åkte ned till kyrkan. AC i Taxin. Stort.

Organisten bad mig att kompa en av psalmerna på flygeln också. Jä.

Kvällsmöte

Hade tonarts- form- och middags-möte på fredagskvällen inför en skivinspelning. Det kommer att bli fint. Tjo.

fredag, juni 08, 2007

Lunchmöte

Hade möte om stråk och piano på en kommande produktion. Trevligt. Det blir mycket inspelningar i sommar. Jä.

Morgonrep

Inledde dagen med att planka "The worrying kind"...och nu e jag på Samskolan och repar med orkester och kör. Jä.

Bag på Tranquilo

Åkte ned till Kungstorget och kollade Magnum Coltrane Price på Tranquilo. Jättesköna låtar. Jä.

torsdag, juni 07, 2007

Rep & sånt

Morgonen inleddes med en inledande repetition av Samskolans avslutning.

Sen åkte jag till SVT och returnerade några mikar som jag testat för stråkinspelning.

Kl 13 var det Cabaret Lorensbergs första samling inför nästa säsong. Jag kompade några sånger...trots att jag förmodligen inte ska spela nästa år...hehe. Plockade hem mitt pick och pack...typ pärmar, kläder och sustainpedal...lite vemodigt faktiskt.

Lugnt

Början av veckan har varit grymt soft. Skönt.

Avslutade kvällens fotbollssittning på Il Salotto med att gå in en sväng på Park Lane för att hämta noter inför morgondagens CabaretLorensberg-kollationering...där var det abbonerat - med massor av gamla elever som jag hade i musik när dom gick i 7:an...

Nu - 5 år senare - var de helt andra människor - men de kunde fortfarande mitt namn...wierd..! :-)

Här är en fin bild på noterna jag hämtade..: :-)

tisdag, juni 05, 2007

Möte

Har haft ett möte ikväll - som innebär att jag kommer att co-prodda en skiva under juli/augusti. Jä.

måndag, juni 04, 2007

Måndagsryck i studion

Har nu bounceat 2 låtar åt Åsa Rydman...som ska göra en show i Frankrike och behövde instrumentalmixar.

Åsså har jag lagt piano och orgel på en rocklåt åt en kompis.

Jag kör vidare...

söndag, juni 03, 2007

Soft söndag

Har haft familje-söndag i Slottsskogen.

Surfade lite nu på kvällen och insåg att Marilou från Canada kommit ut med sitt album. Jag spelar piano på "Ton dilemme". Spelade in med GT2:an här hemma.

Åsså mailade jag över "Live forever"-arret till Magnus Carlsson inför ett livegig han ska göra med den.

Lyckades också backupa 965 bilder från min N70. Kul att titta tillbaka i tiden..! :-)

Festgig

Åkte till Sävedalen och riggade i ett Folkets hus kl 16:30. Det stod ett "taskigt upright" där - som var stämt(!) - så jag riggade upp Electron ovanpå - och vips - inspiration! :-)





Efter att ha följt Sverige-Danmark-matchen på småbilds-TV (på det lokala haket) så var det dags att spela musik. Det blev en bluesig och skön kväll. Mina Word-kompskisser funkade riktigt bra. Jättekul att spela på ett äkta piano!

lördag, juni 02, 2007

"Filmmusik"

Ett musik-läggnings-jobb kan vara på G...så jag satte mig på eftermiddagen och klippte om och mixade ihop en låt så att den passar denna pitch. Ivory-Bösendorfern gjorde sitt till. Jag gjorde 4 varianter på låten. Jättekul! Om jag haft obegränsat med tid skulle det lätt kunna bli 10 varianter till. Kul att pussla med ljudfiler!

Inkollning

Satte mig nu på lördagsförmiddagen och kollade in låtlistan inför kvällens festgig. Det känns överspänt att skriva riktiga kompskisser på 30 låtar som ska "jammas"...så jag gjorde snabba ackordskisser i Word(!) - så att jag å basisten jallafall ska kunna spela samma harmoniseringar... :-)

fredag, juni 01, 2007

Talang 2007

Peppe gjorde röstnings-avslöjnings-klassikern och visade lappen när han öppnade kuvertet. Varför lär sig inte ALLA redaktioner att de måste vika pappret i kuvertet? Wow.

Varför var det el-trummor i livebandet? Det svänger ju inte då. Det är ju inte trummisens fel. Men ett faktum.

Under reklambreaket gick det inte att hitta röstningsnumren varken på TV4:s text-TV eller på TV4:s hemsida. Onödigt av TV4 att inte få min röst - bara för att de inte skrivit ut numret nånstans under dessa 5 minuter? Jag skulle rösta på buktalerskan. Jä.

Jaja. Bara ville kommentera detta...hehe.

Alars mottagning

Samskolans rektor går i pension - och hade mottagning idag. Jag spelade flygel i entrén. I 3 timmar. Jä.

Torsdag

Scannade en kompskiss och mailade iväg.

Sen åkte jag på ett möte inför ett stort projekt i höst.

På kvällen var det blandad verksamhet med avslutning på Deep:s jam.