onsdag, april 30, 2008

Valborg

Som traditionen kräver så åkte vi till Trädgårdsföreningen och lyssnade på körer och orkestrar som framträder där varje valborg. Körerna hade fått bättre förstärkt sound om var och en i kören hade fått varsin megafon och sjungit genom. Jaja.

Returnerade en hyrvideo som var 9 dagar försenad...det kostade 360 sa han...men "prutade" till 200. Kul.

Nu på kvällen har jag åkt till Fristad norr om Borås och riggat för Himlväsen-konsert som stundar ikväll. Såhär ser det ut inför kvällens konsert:

tisdag, april 29, 2008

Kvälls-mailning

Mailade just iväg kompskissen på Anders Johanssons "If it's all I ever do" för typ 28:e gången. Det är en massa brudpar som vill ha den på sin vigsel - och den verkar inte finnas med i nån vispop...hehe.

...åsså kollar jag in lite låtar inför lördagens Bingolotto...jag ska spela lite bingomusik och kanske förekomma på scenen med Sylvia Vrethammar...vi får väl se :-)

Städningen fortsätter...

Åkte och hade ett möte ang Julskivan mitt på dan idag...sen fortsatte jag med lite redigering i studion - samt städade klart...nu e sladdarna _ganska_ organiserade - och alla syntarna e inkopplade i O1V-mixern. Jä.

Städ-morgon!

Idag hade vi städmorgon i vår studiovåning - Loftet som vi kallar oss. Uj vad mycket bråte som kunde stuvas undan/slängas. Har även fått bort en massa junk från mitt rum. Lesliet åkte in i ett förvaringshörn... :-)

måndag, april 28, 2008

Försöker ha lediga dagar...

...men efter en dag i Slottsskogen jag hämtade min bil hos trumpetaren och satte mig i Högsbo och redigerade sång/la pad på en låt till Julskivan som jag håller på att producera...den ska presenteras för artisten/duettsångaren imorgon...så jag fixade lite. Gött.

söndag, april 27, 2008

"Korg-kompensation"

På X2000 hem idag var det fel på "Korg-kompensationen" - så vi susade fram i 200km/h och kompenserade kurv-krängningarna med ryggen och nacken istället. Skönt. Jätteskönt.

Tog en trevlig eftermiddag på Liseberg. Jä.

lördag, april 26, 2008

Gött gig

Typ 3000 pers i arenan. Allt flöt på perfekt. Skööönt. Nu ska vi rigga in alla syntar i min bil - så ska Trumpetaren köra hem till Göteborg med grejerna redan ikväll. Kul för honom. Inte. ;-)

Axa arena

Ikväll har vi premiär på Christer Sjögrens jubiléums-konsert i Södertälje.


Dom har riggat en GRYM scen i Axa Arena...och dagens repetitioner flyter på fint. Detta blir pampigt..! :-)


Jag spelar GT2-flygel kompletterad med mitt rack. Samma rigg som när vi gjorde Kyrko-turnén med Christer i höstas. Musiken känns grymt safe - och stageningen börjar ta form. I konsertstarten har jag en liten introsnutt i Macbooken, och jag kör även en trumloop från den i Sonja Aldéns "För att du finns". (Hon e gästartist)

fredag, april 25, 2008

Uppladdning för premiär

Tog bilen i gryningen och körde till Stockholm. Åkte på en 15 km/h-fortkörning i Linköping. Min FÖRSTA efter att ha haft körkort i 20 år! Stort.

Kl 14 hade vi möte på Baluba inför Christer Sjögrens jubiléums-show som har premiär 18 september. Låtlistan börjar bli klar! :-)

Checkade in på Skogshöjd i Södertälje där vi hade ett kör-rep på mitt hotellrum...

Allt e redo inför Christers första jubiléums-konsert i Axa sportcenter imorgon *drumroll*

torsdag, april 24, 2008

Diversetorsdag

Åkte ut en sväng till Öckerö mitt på dan och hade ett möte inför inspelningarna av en rockbands-skola-CD.

Nu på kvällen la jag körer med Anna på filmmusiklåten som vi håller på med...det är visst deadline imorrn... :-) Som vanligt gjorde vi inspelningen i vardagsrummet när barnen somnat... :-)

Köpte just Charlotte Perellis nya platta på iTunes. Vill bara låta meddela att jag är JätteJätteJätte-nöjd med stråket på "Slowly"...den blev verkligen kanon. Cred till Henrik Wikström som skrivit mycket av linesen i stråket. Från sticket å framåt e den verkligen helt grym. Kul. På de andra låtarna är inte stråket så starkt mixat - men det är förstås kul att vara med på "Hero".

onsdag, april 23, 2008

Himlaväsen-rep

Dagen avslutades med ett Himlaväsen-rep. Vi ska spela i Fristad och Halmstad nästa vecka. Jä.

När jag började med Himlaväsen 1995 var min rigg P100 med TX7 samt CX3-orgel med Leslie 760. Idag hade jag en Compact på axeln när jag åkte till repet. Skönt att utvecklingen gått framåt.

Jobba hemma

Det var LÄNGE sen jag hade en dag som denna. Jag sitter hemma och betalar räkningar och fakturerar...åsså spelar jag in lite piano på diverse saker med Compacten. HELT grymt att den låter så bra. Har bounceat om filmmusiklåten från igår med Compact-uprightet...uj vad fint. Har ändrat på ETT ackord som råkade bli lite förändrat i vår version av låten...

Musik i öst

Hade ett snabbt möte med trumpetaren inför lördagens Christer-gig. Allt e på bana...

tisdag, april 22, 2008

Svårt att komma igång

Var tvungen att redigera en CD med inspelningen från Christer-repet. Skickade iväg ett par CD-skivor...och åkte sedan å hämtade grejerna från gårdagskvällen på hotell Gothia. Nu har jag suttit i studion i 7 timmar...och det går långsamt framåt. Jag redigerar stråk och har spelat in keys på en filmmusiklåt...halveffektiv dag...men det blir fint.

måndag, april 21, 2008

Företagsgig

Nu har vi spelat...det blev jättebra. Niklas Andersson, Åsa Fång, Sofia Källgren och 3 ur Mamma Mia. Jä.

När jag hade bytt om nu och kom tillbaka in på scenen så var det rodd-kaos där...så mina grejer var nerplockade i beståndsdelar...alla rack-kablar var ut-ryckta och ihoptejpade...jaja...kanske bra att bli _tvungen_ att röja lite i racket :-)

Nu e scenen klar...


...och vi har soundcheckat. Hämtade P200 i studion imorse. Grymt vad jag gillar det pianot!

Just nu e det genomdrag av showen...vi har hållit på i 4 timmar...

söndag, april 20, 2008

Repa repa repa

Nu e repen igång...vi har ställt upp oss ungefär som vi kommer att stå placerade på gigget. Allt flyter på bra. Jag har skrivit blåset trestämmigt på ett system...och det funkar kanon. Skönt!


Här är en bild på scenen...under uppbyggnad:

lördag, april 19, 2008

Lördagsrodd!

Det är inte så ofta jag e spel-ledig sent en lördagkväll - men ändå roddar! :-)

Åkte runt och hämtade upp saker...Trummor i Mikos studio, Syntar som stått på Storan...Congas i bunkern...och sen åkte vi till Gothia och bar in allt till repokalen i Svenska Mässan som vi ska repa i på måndagen.




Jag lyckades få CM att sluta mitt i en låt i pianobaren genom att vinka med ett syntstativ... :-)
...och det var en grymt hjälpsam vakt! :-)




Kopiering på en lördag?

Insåg i morse problemet med att söndagens rep är på just en söndag.

Jag brukar ju kopiera noterna i sista stund. Det går ju inte söndagmorgon...och idag är det lördag...ajajaj.

Jag ringde mitt vanliga tryckeri på chans - och det råkade faktiskt vara en snubbe som lördagsjobbade! :-)

Han tryckte upp 10 kopior av alla kompnoter. SKÖNT. Nu e DET i hamn jallafall. Jag arrar vidare på blåset. Det är ju ett helt dygn kvar... :-)

fredag, april 18, 2008

Stråkdag

Satte igång i ottan att skriva 3 stråkarr. 2 till filmmusik samt en fin ballad. En av filmmusiklåtarna kom med FTP vid 11...så det var snabba ryck.

Vid 13 spelade vi in stråk. Det flöt på fint - och jag levererade ett av arren direkt nu på eftermiddagen. De andra får jag "spara" för lite redigering nästa vecka.

Nu sitter jag och arrar vidare inför det kommande företagsgigget...

torsdag, april 17, 2008

Ur askan i elden

Fortsatte nu på torsdagsmorgonen att förbereda mig för ett stort företagsgig som ska repas på söndag - och framföras på måndag.

Vid 12 åkte jag och hämtade upp basist vid tåget. Satt faktiskt och tankade över CD-skivorna från Christer-repen till MacBooken i bilen. Vi åkte till Mikos trumstudio och spelade in grunder på en låt som ska avsluta en svensk storfilm. Kul.

Sen var jag själv med barnen på eftermiddagen...vi åkte en sväng till studion och redigerade ett piano innan vi åkte tillbaka till Mikos studio och hämtade upp dagens inspelade filer på ett USB-minne. Efter det åkte vi hem. Skönt.

onsdag, april 16, 2008

Färdigrepat!

Idag har vi spelat igenom hela konsertprogrammet 2 ggr. Skönt att ha satt denna repertoar...för den kommer ju att framföras några gånger under året... :-)

tisdag, april 15, 2008

Repen fortskrider

Kompletterade arren under natten - och nu på tisdagen har repetitionerna fortsatt. Fullt ös.

Just nu har vi ett program-möte...

måndag, april 14, 2008

Repdag

Dagen inleddes med några sista blåsarr...innan jag skickade ner hela pdf-mappen till tryckeriet. Kolla vad många papper det blev inklusive allt..?! :-)






Sen hämtade jag upp syntar på Bingolotto.








Tog även en sväng till studion i Högsbo och hämtade en Triton och "Christer Sjögren-pärmarna" som innehåller musikernas anteckningar från förra turnén.





Till sist nådde jag resans mål - repetitionen. Kolla vilket fint upplägg..? :-)

söndag, april 13, 2008

Konstant arrning

Har suttit HELA dagen med det sista inför Christer Sjögrens jubiléums-konserter. Imorgon e det rep. Jä.

lördag, april 12, 2008

Bröllopsglädje

Back in da Götet vid 11:19.

Spelade på vigsel vid 15. Ingångsmarschen var ett specialskrivet stycke för Viola, Sopransax och Piano. Grymt vackert.

Festen har pågått tills alldeles nyss...sitter på buss in till stan nu. Festen avslutades med jazz-jam med massor av musiker på scen. Trummor, bas, piano, 2 fioler, viola, cello, 2 tromboner, 2 saxar, trumpet och sånt. Jag höll mig borta från scenen - men det var skön stämning!

Skönt med en dag som inte innehöll så mycket jobb. Gonatt.

fredag, april 11, 2008

Skön utsikt från kvällens gig

Åkte förbi en kompis studio med taxin på väg till gigget och lånade ett notställ. När jag var på plats insåg jag också att pianostolen som jag lånat var så pass hög att jag kunde sitta på den och spela på S90. SKÖNT! :-)

Kvällens höjdpunkter blev Gabriellas sång...och Empty room förstås. I Gabriellas sång hörde jag plötsligt en panflöjt när jag spelade mellanspelet...what?! Paden i Triton var visst splittad...hahaha. Jaja. Jag undvek därefter det höga registret med paden :-) Sanna sjöng "9 to 5" väldigt svängigt!

Fin utsikt vi hade va??? :-)

En fredagsutflykt

Satte mig på X2000 å åkte till hufvudstada mitt på dan idag. Ska kompa Sanna Nielsen ikväll.

Hade ordnat så att en kompis S90 levererades med Budwheels till Opera-terassen så den fanns där vid soundcheck. Jag blev 20 min sen...för att tåget hade svacka... :-)

Jaja. Väl där så hade kvällens dansband ett S90 - som även det var köpt på Andreasson musik - så den innehöll samma ljud! :-) Jaja. Då slapp vi rigga "mitt" piano jallafall. Jag lyxade till det med att midi-koppla med en Triton som var där - så padglädjen är stor. Enda svackan är att jag måste stå upp. Jaja.

Nu e jag på hotellet och äter och arrar. Kul. Måste styra upp ett notställ innan 21. Det brukar ordna sig.

torsdag, april 10, 2008

Kvällen går vidare

Efter att jag var klar på Park Avenue så kunde jag inte låta bli att åka förbi Rondo där Orup&Lena regerar...jä.

Souncheckat å klart

Nu blir det flygel...vi ska spela coctail och swing-medley och sånt. Kul.

Hackig dag

Kollade in lite låtar och så på morgonkvisten. Sen var det dags för stresseftermiddag:

13:30 spelade jag en låt på Park Avenue
14:20 spelade jag på en begravning i Askim
15:45 var jag tillbaka på Park Avenue för en låt.


Har en timme ledigt hemma nu - innan det är soundcheck och gig på Park Avenue (igen!). Hackig men kul dag...

onsdag, april 09, 2008

Sådärja...

...då e den här dagen färdigjobbad. Det blev 2 timmars softmusic i Eriksbergshallen ikväll...

Efter 3 dagars stråkredigering var det skönt att spela vad som helst - hur som helst. Jä.

Stråkredigeringen har gått i mål!

Idag vid 13 var jag äntligen klar. 5 stråk till en soft snygg skiva. Kul jobb! Men det har tagit mycket tid. Sov över i studion inatt...

Nu på eftermiddagen har jag haft 3 rep! :-)

*Först repade jag i studion med 2 sångare inför ett företagsgig imorrn.
*Sen repade jag i Kungsladugård med viola/sax inför en vigsel på lördag.
*Sen åkte jag till city och repade inför en begravning imorrn.

Dumpade sedan min Tyros på ett hotell inför företagsgigget imorrn...skönt att ha den på plats.

Nu har jag äntligen nått dagens slutdestination - att spela coctail i Eriksbergshallen. Såhär mysigt ska jag ha det ikväll:

tisdag, april 08, 2008

Morgon-doings

Medan jag satt och förhandlade ett gage via mail nu på morgonen så kom det ett sms om ett par orgelfiler som saknades vid en mix...så jag skickade över dom igen. Sen tog jag en sväng förbi min revisor på vägen till studion. Å nu sitter jag här och redigerar stråk. Jä.

måndag, april 07, 2008

Stråkredigering och telefon

Denna måndag har varit stråkredigering från morgon till kväll...men uj vad telefonen går varm...och mailen. Många beslut och sånt...men nu e 1 av 5 stråk färdigredigerat till en akustisk skiva jag håller på med stråk till. Albumet (Frank Ådahl) kommer bara att innehålla Sång, piano och stråk...så det är noga...snyggt blire! :-)

lördag, april 05, 2008

Vi tuffar på...

Django-bandet tuffar på. Vi har kört 2 bingospel och en låt med Åsa Fång. Trevlig kväll.



Snart kommer Bingo 3: "Sorrow"

Soundcheck och bildrep avklarat

Nu e jag hemma och byter om. Repen på Bingolotto flöt på fint. Vi kommer att spela grymt ovanlig bingomusik! Ta en titt på TV4+ kl 20:00... :-)

Det här tycker jag var kul

fredag, april 04, 2008

Administrativ på fredagskvällen...

Avslutade dagen med att skriva en kompskiss inför morgondagens Bingolotto...åsså mailade jag ut Rep-Mp3:or till Sjögren-bandet...konstig fredagskvällssysselsättning...

Intenssivt!

Spelade in livestråk 11-14.

Sen var det lite telefonerande - vi ska kompa Åsa Fång på Bingolotto imorgon.

15-19 har jag lagt piano på 2 låtar till en isländsk artist. Deadline var 18...så jag stressade - tills vi insåg att 18 i England (dit det skulle levereras) är en timme senare :-) SKÖNT.

Jaja. Nu e jag KLAR. Jä.

Nattfeeling

Satt och arrade stråk 04-10 nu i morse. På nåt sätt får jag grym feeling på nätterna. Kanske är det mitt sätt att vara kulturell. Motvilligt.

torsdag, april 03, 2008

Doings

Ägnade eftermiddagen till att göra små snuttar av en "Melodifanfar" med olika ljud. Åsså åkte jag och postade en rep-CD och lämnade en Rep-CD på Park Aveny. Nu e det dags att komma igång med lite stråkarrning..! :-)

KlippaKlippa

Sitter å klipper ihop medleyn i Logic...och bränner Rep-CD. Kul.

onsdag, april 02, 2008

Royal years

Var på Lisebergshallen och kollade på premiären av The Royal tour, eller Royal years eller vad turnén heter.

Per-Erik Hallin e ju bara grym. Kul också att höra Tommy Funderburk sjunga "After the love has gone" 28 år senare. Även SALT rockade! :-)

Piano-organisering

Åkte å köpte ett begagnat P200-piano. Vill spela på ett sånt live - för att MIDI-volym och intern-volym är så basic och bra i det pianot. De nyare Yamaha-pianona har ju den där runda ratten som känns lite "musikaffär" och MIDI-styrningen blir lite för komplex för mitt ändamål. Jag vill bara ha en pad-synt inkopplad - och kunna styra volymen från "data entry" :-)


Detta gjorde att mitt CP-300 i studion "frigjordes" - och eftersom det följde med ett "hemmastativ" till P200 så gjorde jag en rokad. P200 dumpade jag i studion - åsså tog jag hem CP-300 och stativet.









Kolla vad bra CP-300 passade under TV:n..! :-)

Spontan orgel

Fick ett samtal om ett omedelbart orgelpålägg. Eftersom jag har Nord Compacten hemma så var det bara att plugga in den i Yamaha-ljudkortet och spela in i Logic i iMacen. Skönt å kunna göra "på riktigt"-pålägg hemma..! :-)

Annorlunda månad

Denna månad innehåller inte så många gig - men de jag spelar är ganska "stora"...så det är mycket förberedelser.

Framförallt är det Christer Sjögrens jubiléums-konsert som ska planeras och arras, samt ett företagsgig (100-års-jubiléum) som blir pampigt. Åsså inspelningar löpande. Jaja.