torsdag, april 30, 2009

På plats...

Nu e jag på plats i Västerås konserthus. Passar på att kolla in några sista låtar. Vi ska repa lite på soundcheck idag. Alles klaaaar. Tjo.

Det blir aldrig som man trott

Reser med tåg mellan Karlstad-Västerås idag...

Jag ska erkänna att jag blev väldigt skeptisk när det visade sig att tågresan bestod av buss mellan Karlstad-Örebro. När jag nu kom till Karlstads station för avgång var jag psykiskt rustad för varmt/trångt/oskönt.

Nu sitter jag i en turistbuss HELT för mig själv. Temperaturen är perfekt. Sätet e skönt. Busschauffören erbjöd mig el-uttag till dator när jag gick in i bussen.

Hahaha. Grymt. HELT själv. Wow:

onsdag, april 29, 2009

Arbets-onsdag

Redigerade ett av gårdagens stråk och skickade iväg. Fick glad respons - så det var skönt - och kul - att ha det "avklarat"... :-)

Arrade även en del inför en stor konsert som vi ska spela i Dalhalla på Nationaldagen. Christer's 40-års-jubiléum ska maxas med filharmonisk orkester...och det blir fler gästartister: Charlotte Perrelli och Lasse Berghagen adderas till den show som vi nu turnerar med. Kommer att bli pampigt!

Avslutade just dagen med att spela in ett piano som grund till en produktion åt en världsartist. En cover - så jag la in originalversionen i Logic - och spelade till det. Samma tonart. Samma tempo. Samma form. Gött.

Imorrn bär det av till sista anhalterna på denna vårturné..! Västerås, Uppsala och Karlstad ska besökas denna helg. Tjo!

tisdag, april 28, 2009

Stråkdag.

Hämtade upp cellisten på Operan vid 08:45. Kom igång här i Tuve vid 09:15 - och vid 10:15 hade vi lagt celloinsatser på 3 låtar; så det var perfekt timing när de andra stråkmusikerna dök upp.

Cellisten avvek vid 12 - och vi avslutade inspelandet med violin/viola nu vid 14:30.

5 låtar komplett inspelade. Jä. Nu ska det bara redigeras...men det är ju kul när man kommer igång.

Nu ska dock barnen hämtas...

måndag, april 27, 2009

Disciplin...

Nu gäller det att ligga i...ska spela in 5 låtar med stråkmusikerna imorrn - så det är en del att skriva. 4 av låtarna har tydliga stråk-skisser - så det är inga problem att hinna...men det gäller att ha disciplin...barnen e ju bara på dagis 9-15:30.

Arrrarrararrararrrarrraarrrrarrr

söndag, april 26, 2009

Varberg

Martina hade med sig skylten "Omklädning för extramusiker och vikarier" från Helsingborg. Det var det största med denna kväll. Tjo.

lördag, april 25, 2009

Jessicas nya låt

Såg du Babben ikväll? Jessica Anderssons nya låt "Wake up": Stefan Brunzell har producerat - och jag har fått spela in stråket. Skön låt som man blir glad av..! :-) Tjo.

fredag, april 24, 2009

Helt crazy i Helsingborg

Efter en helt OK matiné så laddade vi om för dagens 2:a föreställning. Man gick vilse hela tiden i detta nyrenoverade konserthus... :-)

Min kompis dator blev oväntat återfunnen på Halmstads torg _mellan_ våra föreställningar - så det var en lättad stämning när vi drog igång kvällsföreställningen.

Min moster var där - och blev uppmärksammad av Pernilla - eftersom det var min moster som tog med mig till musikalen "Annie" när jag var liten.

Trevlig föreställning. Och publiken var helt crazy. Kul.

Recension från Helsingborg: http://hd.se/noje/konsert/2009/04/24/allt-ljus-paa-taend-christer/

Helsingborg

Nu e allt klart för dubbla föreställningar här på Helsingborgs nyrenoverade konserthus. Glapp till MicroX:en - så jag fick nya telekablar. Jaja.

Här är dörren till vårt omklädningsrum:

torsdag, april 23, 2009

Halmstad

Fullsatt i Halmstads teater. Avslappnat gig. Kul. En kompis dator blev stulen här nu ikväll - så jag e lite låg.

Här är en fin recension från Halmstads-gigget... :-)

Intressant artikel

SVD beskriver tidigare uppror angående upphovsrätt

"HAMMONDORGEL

I slutet av 1930-talet förbjöd det amerikanska musikerfacket sina medlemmar att använda Hammondorglar utan särskilda tillstånd. Historien upprepades på 1980-talet då brittiska musiker krävde en total bannlysning av synthesizers eftersom de ersatte ”riktiga” instrument....Krav framfördes om straffskatt på syntar men en sådan infördes aldrig."

Hehe

onsdag, april 22, 2009

Spelar på...

Mellan varven hinner jag redigera lite stråk också. Skönt med en effektiv dag..!

tisdag, april 21, 2009

Första TheGrand2-pålägget levererat...

"The Grand 2" låter jättebra i sitt sammanhang. Det är ganska anonymt - på ett positivt sätt.

Jag får starta om Logic-sessionet var 10:e minut för att Grand2-sustainen slutar fungera...men det är OK...det är ju bara 2009 och människan åkte till månen för 40 år sen.

Jaja - just denna låt kanske blir slutlevererad med Compacten ändå - men det var ett klart bra köp att ha The Grand i line-up'en också.

måndag, april 20, 2009

Pianofabrik

Ska sitta mån-tis-ons med pianopålägg till en världsartist. Fick i uppdrag av producenten att köpa Steinbergs "The Grand 2" inför detta. Det används visst flitigt av engelska producenter.

Naturligtvis har det slutat tillverkas/säljas - men efter en Google-sökning så hittade jag ett rest-ex på Crazy music i Mölnlycke. Åkte dit och köpte det, och åkte förbi Andreasson musik på vägen hem och köpte en Steinberg-USB-nyckel...så nu ska det bara vara att rocka...vi får väl se... ;-)

Ordning och reda från SAMI

Äntligen - detta har stått på min "Att göra-lista" i många år!

Många bilder från Trelleborg!

En fotograf förevigade hela Trelleborg-showen i bilder. Snyggt!

söndag, april 19, 2009

Jönköping

Sådärja...då var 5:e gigdagen på raken avklarad. Astor åkte med turné-bussen till Jönköping. Basvik i showen. Lax till middag.

Jag har varit förkyld i ett par dagar nu...så det ska bli skönt med 3 gigfria dagar. Sitter i baksätet på väg hem från Jönköping nu. Verkar komma hem före midnatt. Jä.

Fuzz-mässan med Mats Johanson

Packade ihop mig imorse och åkte till Eriksberg med Compacten och MicroX:en...som jag plockade med mig från Christer-setupet igår.

Vi fick en kvart på oss att rigga på Hotell11 - och sen var det Pang På konsert. Vi manglade på rätt bra med Mats Westcoast-Fusion-Instrumental-låtar. Ovant att spela annan musik än Christer Sjögren just nu i livet - men jag kom in i det efter ett tag...hehe.

Foto: Morgan Pilblad

Nu ska jag hem och hämta Astor - och åka turnébuss till Jönköping. Tjo!


UPDATE: Någon har lagt upp klipp på YouTube...här är en låt:

lördag, april 18, 2009

Fantastiskt med en så stor lokal - med lika bra publik-respons som vi fått på hela turnen..!

Skön Göteborgs-revansch om man säger... :-)

Christers barn-barn kom upp i applåd-tacket... :-)


Riggad å klar i Lisebergshallen

Göööteborg..!

Faktiskt riktigt stämningsfullt att glida in i Göteborg. Eklandabacken i vårsolen. Jä. Vi spelar i Lisebergshallen kl 16:00 och 20:00...välkommen!

fredag, april 17, 2009

Kristianstad

GRYMT monitorsound ikväll. Och jättekul att spela. Jä. Ska bli kul att spela på "hemmaplan" imorrn! :-)

Ujujuj...

...vet knappt om jag vågar leta upp fler videos från "Stjerner i sikte"... :-D

onsdag, april 15, 2009

Fin utsikt i Kalmar!

Idag har vi åkt tåg till Kalmar. Efter soundcheck softas det nu på hotellet. Man ser Öland från fönstret. Jä.

tisdag, april 14, 2009

Rep i Svenshögen



Idag repade vi inför Fuzz-mässan på Eriksberg.

Mats Johanson ska dema Elmwood-förstärkare på en scen kl 12:00 på söndag.

Låtarna e grymt sköna - och han spelar fantastiskt...kom om du kan!

söndag, april 12, 2009

I sista sekunden...

Gjorde klart en stråkredigering precis nu. Hade börjat redigera detta stråk i turnébussen...så det var nästan klart - men det tog ett par timmar ändå. La upp 3 filer till producenten 23:56...så det var ju på gränsen...eftersom jag lovat att leverera före måndag...hehe. Jaja. Bounceade även ett mellotronpålägg från en midifil. Electro3 har ju väldigt fina Mellotron-samplingar. Jä.

Ella - Make me a star

Kom upp till pappas stuga för påskmiddag...ett paket med Lettländska singlar "kommit fel" dit - så jag fick nyss höra ett körpålägg som jag gjorde för några veckor sen.

Letade även upp låten på YouTube nu...

Pålägget gjordes under dagis-stress 16 februari om nån vill kolla bakåt i bloggen...kul med starka körer... :-)

torsdag, april 09, 2009

FORT

Sitter och gör ett pianopålägg till en låt. Det ska vara ganska hårt piano...så jag växlar lite mellan Compacten och TruePiano.

Skickade just iväg ett första förslag till producenten.

Kolla hastigheten:

22MB i sekunden..! Ojojoj. Jag skulle ju sluta tjata om denna hastighet. Men OJ.

onsdag, april 08, 2009

Annorlunda dag

Har mest kört omkring med bilen i stan idag...och fixat saker å så. Det "branschigaste" jag har gjort är att fika med Miko - och det är ju iofs inte illa..?! :-)

tisdag, april 07, 2009

KlippKlippKlipp

Har gjort en reptape/arrtape/dokumentationstape av turnén vi är ute på. Inspelningen från pågående turnén distade trots flera försök...så jag har klippt in så många nummer från Tyrol som jag kunde. Detta gjorde att det hela tog ganska lång tid...så jag har suttit å redigerat _hela_ "barnfria tiden" idag...jaja...nu e det gjort jallafall...tjo!

Hahahaha

Kolla stråkföringen:

Dyr video - inte så dyra statister.
(Inte för att jag kan göra det bättre - men uj vad löjligt det ser ut. Helt uppenbart att dom inte hållit i en fiol förut i sitt liv)

söndag, april 05, 2009

Tonhallen i Sundsvall

För 3:e dagen denna helg hade vi dubbelföreställning. Lite snurrig i huvudet är man - men det är kul! Här är en bild från när Erik har tävling med publiken... :-)

lördag, april 04, 2009

Dubbelföreställning i Umeå.

Idunteatern.

Det var här jag missade chansen att se Miles Davies typ 1986.

Jaja. Giggen gick bra. Jag spelade av en sträng på ackeguran på första föreställningen. Stort.

Nu ska jag på 40-årsfest hos en kompis. Vilken timing att vara i Umeå just denna dag..! :-)

Dagens konsertbild tagen av Niclas Eliasson. Kul.

fredag, april 03, 2009

Hockey-glädje

Turnén hade en day off idag. Åkte från Luleå vid 13 - och kom fram i Umeå vid 17.

Vi käkade Taco-buffé och kollade hockey-finalen nu ikväll - i ett eget TV-rum nere vid receptionen. Kanon-upplägg..! :-)

Siffror och bokstäver

OJ vad hotellreceptionister måste vara less på gäster som ringer och frågar efter internet-koder. Wow. Bokstavera. Wow. Men jag är glad att dom orkar.

m72603785
6S2NFKjL

Bara som ett exempel.

torsdag, april 02, 2009

Lång dag

Föreställningen vi spelar är uppdelad i 2 akter.

När det (som idag) är dubbla föreställningar så är det alltså 4 akter att ladda för...så nu ikväll när vi spelade sista låten var jag faktiskt HELT slut i huvudet. Effektiv tid på scen 4,5 timme. Hehe. Men det e bara att ladda om.

Bilden här vid sidan är från introt av 2:a akten...och bilden nedan är mellansnacket innan avslutningsnumret.




Luleå-skiss

Flög i morse till Luleå för att spela dubbla föreställningar med Christer Sjögren. En producent ringde precis när vi landat å undrade om jag kunde spela in ett akut piano. Vi hade 2 timmar ledigt på hotellet - så jag tänkte att "det ordnar sig"... :-)

Gick ner till Kulturens hus (dagens konsertlokal) och lånade Stefans NordStageCompact och riggade upp datorn på rummet.

Jag har inte med mig nåt midi-interface, och jag vill använda Compactens pianoljud - så det var bara att spela in audio som gällde.


Tyvärr "svarade" inte MacBookens ljudkort tillräckligt snabbt...utan det blev lite latency när jag spelade - så det kändes jättekonstigt. Eftersom jag inte spelade in midi gick det ju inte quantisera heller. Jaja. Efter att ha försökt spela i typ en timme gav jag upp...synn.

...det hade ju varit kul om det funkat...hehe.

onsdag, april 01, 2009

Stråkfabrik onsdag

Tackade ja till att spela in ett stråk - som skulle levereras pronto. Inspelningen skulle börja 12:30. Vid 12 fick jag ett samtal från producenten som undrar om vi kan spela in ytterligare en låt, med "Coldplay-liknande" stråk...hehe. Jodå...jag skrev i 20 minuter - och sen medan musikerna tog en kaffe när första låten var inspelad - så skrev jag klart. Vid 15 var allt inspelat. Redigerade sedan dessa låtar direkt - så nu vid 23 hade jag levererat! Jä.