onsdag, september 30, 2009

Vid Valand i en källare

Blev klar med de sista noterna i ganska god tid ikväll...så nu är 54 pdf:er zippade och ivägskickade till tryckeriet för utskrivning. Smidigt.

Åkte in till Avenyn å lyssnade på Laila Adele en kväll som denna.

Snylta meeeera... :-)

Frågar runt bland kollegor angående kompskisser...hehe. Det känns så onödigt att sitta å skriva noter på sånt som någon annan redan skrivit ned. Fick just ett gäng Sibelius-filer som ställer till grym GLÄDJE i Tuve. Och igår kom det ett gäng kompnoter från en annan kollega. Nu ska jag sätta mig å komplettera med egna noter och organisera detta till ett utskick till musikerna. Då måste ju alla tonarter å former stämma. Jä.

tisdag, september 29, 2009

Organisationsdags

Jag ska iväg till Monaco nu i helgen och spela på ett företagsevent. Vi ska spela rätt så vanliga låtar - men i en del andra tonarter än vanligt...så nu går jag igenom gamla gigpärmar och ser vad jag har...och i vilken tonart.

Det känns som att jag kommer att få äta upp min tes om att "det går snabbt att skriva om"...för nu gäller det typ 20 låtar som byter tonart. Jajaja. Vi får se. Nån timmes bläddrande och letande i datorn så vet jag nog mer var jag står... :-)


Gjorde just en playlist i Spotify och mailade ut till alla musiker...det e ju tydligt å bra. Tänk att tillockmed distributions-sättet "mp3or i mapp packad som .zip och utskickad via Filecentral" känns förlegat nu...hahaha. Uj vad utvecklingen går framåt.

måndag, september 28, 2009

MixMix

Pust...jag håller på med visplattan å åker volymer och lägger piano. Har kommit igenom 5 låtar idag...men då har jag suttit intessivt 10:30-23:30...tjo!

söndag, september 27, 2009

Kivik - dag 2

Även andra dagen på Äpplemarknaden var välbesökt. Äppeltemat e verkligen totalt. Här är dryckesbordet backstage... :-)

Vi spelade direkt efter Dan Hylander...så riggtiden var kort. Fick dock lite starkare gitarr i monitor idag...lättare att anpassa sig när man hör tydligt vad de andra spelar... :-)

Istället för en blomma fick vi...just det...äppelprodukter. Astor ville ju att jag skulle ta med mig lite hem - så detta var ju PERFEKT!






Fick skjuts hem direkt efteråt...så jag var hemma i Tuve redan vid 20:30. Snacka om skillnad i restid jämfört med ditresan... :-)

Wake up - 2a nu - jä!

lördag, september 26, 2009

NICE dag i Kivik

Har aldrig varit på Österlen förut...och jag har alltid fascinerats av att äpplemust kommer från just Kivik...så det här har varit ett kul dygn! Har även fått ett sms hemifrån, att Astor (4,5 år) vill att jag ska köpa med mig juice hem. Hahaha. En del säger att det stava "Jos". Nänänä. Det gjorde det inte när jag gick i skolan jallafall.

Det var fantastiskt mycket folk framför den röda scenen vi skulle spela på med Sanna Nielsen - vi höll på att ge upp att ta oss genom folkmassan med vanen..! Arrangören sa: "Kör bara"...så OK...haha.

Vi spelade ett 45 minuters-set med många låtar från hennes nya platta - och det var ett grymt lyckat format att kompa låtarna med gitarr/piano/percussion. Kul att vi ska få göra det igen imorrn..!

Dagens citat: "Ljudet var helt OK - men det var lite för mycket bas"...hahahahahahahahahahaha. (Vi hade ju ingen basist)

Efter att ha köat oss tillbaka till hotellet i Simrishamn (fruktansvärt mycke bilar...) så blev vi efter nån timme upphämtade med en turistbuss(!), för att åka tillbaka till Kivik där äppelodlarna hade ställt till med en stor middag. Buffé med "allt vad Österlen har att erbjuda". Wow. Vilket party. Väldigt trevligt.

Här är orkestern som underhöll medelst pappjuck å allt:


Å nu sitter jag här på hotellrummet igen...å dricker äppeljuice...hahahahahaha.

Här är ett par videoklipp från denna dags gig:

Lobby-rep

Nu har vi gått igenom alla låtarna inför eftermiddagens konsert. Vi repade lite lätt med en ackegura och ett piano som stod i lobbyn. Det är Sanna Nielsen som ska ha konsert på torget i Kivik kl 15...och vi kompar med en akustisk trio. Jä.

En resa kust till kust

Beställde Taxi 05:50. Taxin kom 06:05...och körde till Centralstationen i Göteborg.

06:27 gick X2000 till Hässleholm. Träffade gamla lärare från Musikhögskolan på tåget. 11 år sen jag gick ut den skolan nu. Jä.

08:43 avgick Pågatåget för vidare färd mot Kristianstad. Passerade Vinslöv. Stort.

09:18 fortsatte resan med buss mot Kivik. Väl på bussen fick jag reda på att jag skulle till ett hotell på "Strandgatan 3". iPhonen ansåg dock att det hotellet ligger i Simrishamn...och den hade rätt...jag skulle dit istället..! Tur att bussen hade Simrishamn som slutstation... :-)

Vid 11 kom jag fram till Simrishamn...och promenerade de sista 500m ner till stranden där hotellet ligger. Äppeltemat var tydligt direkt på rummet... :-)

Wow. Det var en resa som hette duga. Kul med iPhone så man kan följa "den blåa pricken" - så att man aldrig känner sig vilsen... :-)

fredag, september 25, 2009

Det rör på sig...

Fick klart 2 av vislåtarna idag. Jag åker volymer och lägger lite kompletterande piano/rhodes. Det kommer att bli en jättebra platta.

I kvällningen var det 35-årsfest för en kompis. På landsbygden. Hehe.

torsdag, september 24, 2009

Små-donar med diverse

Har lagt ett piano på en countryballad nu på morgonen. Åsså rensar jag lite på mina hårddiskar...å styr upp BackUps...det är ju läge för det, nu när det varit så många olika projekt snurrande. Låtar som redan är mixade å klara behöver ju inte ligga kvar på arbetsdiskarna liksom...

...åsså behövs detta göras för att få plats med alla vislåtarna... :-)

EDIT: Raderade just "Italian grand" från mitt Ivory. Den samplingen har aldrig kommit till användning...onödigt att den ligger och tar up 25GB då...

onsdag, september 23, 2009

Fixar med mixar

Har börjat göra slutputsen på en visplatta som jag har varit med och producerat. Den har fått ligga lite i träda medan alla melodifestivalstråkar skulle spelas in...men nu SKA det bli klart. Projektet har pågått så länge så att det är löjligt... :-)

tisdag, september 22, 2009

Niclas Wahlgrens nya singel

"Du och jag nu".

Låten e proddad av Mårten Eriksson. Jag spelar orgel/rhodes/piano på denna popdänga. Orgeln är en av mina första inspelningar med Electro 3:an.


Jag tror minsann att alla musiker som spelar på denna låt tog en middag på Grill Ruby i söndags? :-)

Smooooth jazz

Vi har ju påbörjat en platta med vårt gamla Bingoband för ett par år sen. Den e inte på långa vägar klar...men idag slutförde jag _en_ låt - för att kunna bolla med en av de medverkande på den. Det var värt ett litet race...inspirerande faktiskt! Vi kanske skulle ta tag i slutförandet av alla låtarna på denna platta..???! :-)

söndag, september 20, 2009

Många kända ansikten

Wow - en hel Stockholms-helg i födelsedagsfirandets tecken.

Det blev tillockmed en liten re-union med vårt gamla band Mårtens Hjältar ikväll. Wow. Vi spelade 2 låtar på Debaser Slussen. Stort. Låtarna kom liksom ut per automatik ur fingrarna. Haha. Wow. Jä. Kul.

Klättrar...

Jessica Anderssons "Wake up" klättrade till 3:e plats på Svensktoppen denna vecka. Stråket från Tuve...glädje.

torsdag, september 17, 2009

Knyta ihop påsen

En intessiv stråkperiod e över...och jag gjorde några småjusteringar idag. Annars så e det nu fokus på en helt annan verksamhet...

onsdag, september 16, 2009

Redigeringsdag

Började dagen med att göra slutputsningen ett stråk som _nästan_ blev färdigredigerat igår. Väldigt fin ballad - där jag arrat in en våldsam stråkfigur i 2:a versen...ska bli kul å höra den färdiga mixen på denna..!

Sen visade det sig att jag missat att spela in en cello i första refrängen på en annan låt...så det var bara att hämta hit cellisten igen å recordera mera...hehe. Producenterna var på lunch (i Stockholm) - så jag mailade mp3-slaskar till dom - så lyssnade dom i iPhonen för att kolla att det kändes "rätt". Inte så många takter - men ack så viktigt... :-) Vi kompletterade även med några melodier i början och slutet av låten...kan nog bli en hit detta. Dom mixar idag...snabba ryck... :-)

Sen redigerade jag om slutet på en låt som skulle byta tonart. En höjning som inte skulle vara en höjning längre... :-) Jag misstänkte att pitchning inte skulle låta tillräckligt bra - så jag lät stråket spela om slutrefrängerna i H-dur igår. Nu e det levererat. En Hi-string och en Main-string.

3 RIKTIGT bra låtar. Jä.

tisdag, september 15, 2009

Another stråkdag in the källare

Gick upp 05 och skrev klart det sista på dagens stråkarr. Vid 10 kom stråkmusikerna, och var klara vid 13:30. Sen var det snabba ryck med redigering; jag var tvungen att få klart en slaskmix, samt leverera till ett producent-team som ska mixa redan imorrn...


Avslutade förresten dagen med ett Wurlitzer-pålägg. Tjo!

Dags att städa lite...

Det har blivit äckligt många låtar inspelade sista veckorna...det är nog dags att städa lite innan musikerna kommer...

måndag, september 14, 2009

Måndagsmorgonryck

Började dagen med att bouncea å skicka iväg 2 stråk som blivit godkända av producenterna. Chattade även lite med en producent som befinner sig i L.A.

Nu e det nya arr som gäller. Stråkinspelning imorgon förmiddag!

söndag, september 13, 2009

Svensktoppsglädje

Jä. "Wake up" med Jessica Andersson gick in på 4:e plats på listan idag. Låten e sriven av Stefan Brunzell och Stefan Andersson. Brunzell har proddat den, och jag har spelat in stråket. Kul!

fredag, september 11, 2009

Arra/Spela in/Redigera/Arra/Spela in/Redigera/osv...

Ekorrhjulet e totalt...och det är ju väldigt trevligt.

Lyckades redigera klart det mesta idag.

Det verkar nu som att helgen kan bli ganska lugn...så det ska nog kunna bli nåt IKEA-besök och lite sånt.

Var på G att åka till Stockholm idag å lägga keyboards på en låt - men det visade sig att det mest skulle spelas in Wurre...och det har jag ju ett riktigt i min egen studio...så jag lägger det här istället.

Skönt att _nästan_ vara ikapp... :-)

onsdag, september 09, 2009

Re-di-ge-ra me-ra

Har redigerat 2 stråkinspelade låtar idag...en blev färdig - och den e nu levererad.

Den andra måste jag jobba lite mer med...men hyfsat effektiv dag jallafall.

Nu ikväll var jag på cirkus med barnen...kul med cirkus-saxofon på riktigt...

tisdag, september 08, 2009

Intenssiv stråkdag

Satt å skrev noter 09-15, och vid 16 kom stråkmusikerna och spelade in alltiop fram till 20:00...så nu e jag lite trött i huvudet...hehe.

2 väldigt bra ballader, där ena låten även anpassades för att kunna mixa en version med bara stråk och sång. Ska bli spännande å se hur det blir när det är färdigredigerat.

Dessutom spelade vi in en schlagerdänga av rang...kromatiska löpningar i 180 upp å ner. Det känns som att det kommer att fästa på ordentligt :-) Stor artist som sjunger, så vi får väl se om det kanske blir en av de låtar som kommer med...kul!

BounceBounceBounce

Gjorde klart de sista detaljerna på balladen som jag producerat för Melodifestivalinskick. Den ska mixas av en kille i Stockholm - så jag bounceade varje kanal för sig, men submixade stråk och körer - för där vet jag ju hur jag vill ha balanserna...

Vid 02:10 var hela verksamheten uppladdad på servern: 1,2 GB. Tjo.

måndag, september 07, 2009

Besök i bandets studio

Redigerade klart 2 stråkpålägg på lördagkvällen/söndagmorgonen.

Åkte till bandets studio idag och levererade stråkpåläggen "in person". Kul - och lite ovanligt. Det är ju vanligast att jag skickar filerna via Filecentral - men i det här fallet så hade jag aldrig träffat producenten - så det kändes bra att åka dit.

Här är mina volymåkningar på de olika subarna på ena låten..:

fredag, september 04, 2009

2 stråk...

Arrade under dagen, och spelade in 16-19. Dessa 2 låtar kommer att vara med i en stor svensk film i jul. Ena låten känns som en garanterad Svensktoppsetta! Kul :-)

torsdag, september 03, 2009

Dagarna går...

Har gjort klart en produktion på ett melodifestivalinskick...och spelat in lite diverse. Kul att Anna har sjungit in lite körer. Ett hårdrocksband behöll hennes sköna operapålägg som vi la häromkvällen. Hehe. Hon dubbade just en körsampling till en Australiensisk produktion också. Åsså gospliga schlagerkörer förstås...hehe.

Jaja.

Imorrn e det stråkinspelning - så jag arrar för fullt.

Tjo.